2014 m. gegužės 8 d., ketvirtadienis

Kuala Lumpur, Malaizija


Kuala Lumpūras  (Kuala Lumpur) – miestas Malaizijoje, sostinė ir svarbiausias ekonominis centras šalyje, su 1 809 699 gyventojų. Miestas sudaro federalinę sostinės teritoriją. Didelis transporto mazgas, miestą aptarnauja du tarptautiniai oro uostai. Išvystyta maisto, metalo apdirbimo, medienos, kaučiuko pramonė. Mieste yra šalies parlamentas.
Daug namų yra kiniško stiliaus, šventyklos, mečetės, malajų ir indų namai. Miestas yra modernus – yra aukštų dangoraižių, paminklų, parkų.
Pinigai: Malaizijos ringitas (MYR) = ~ 0,80 Lt. 
Malaizija - viena iš brangiausių šalių Azijoje, todėl reikia pamiršti, kokios kainos buvo Kabodžoje ar kitur. :)


Kuala Lumpur senamiesčio senoji architektūra

Atskridome į Kuala Lumpur, apie 12 val. dienos, iš oro uosto iki centro, nuvykome autobusu, kuris nuvežė iki Chinatown rajono, kuriame ir apsistojome ( „Lonely planet“ ir vieno australo rekomendacijomis) Raggae Mansion viešbutuke, kadangi sotinė - tikrai brangi, pasirinkome dormus (viename dideliame kambaryje - sustatyta daug vienviečių lovų), kaina 55 RM (apie 45 litus) vienam žmogui. Viešbutyje buvo net atskira kino teatro salė:
kino teatras viešbutyje
Kadangi, Malaizijoje, kitaip nei kitose Azijos šalyse – dažnai lyja, pirma diena - mums kliuvo lietinga. Nustojus lyti, išėjome po sostinę apsidairyti. Pirmiausia, nuėjome paragauti malaizietiško maisto. Pirmas įspūdis – WOW!!! Nuėjome į valgyklėlę, kurioje jau patiekalai pagaminti ir sudėti, ragavome žuvies ir dviejų rūšių vištienos kario – maistas nuostabus.
  Po pietų. pirmiausia nuėjome į šalia namų esančią "Chinatown" gatvę, kurioje pilna kintiečių, pardavinėjančių kinietiškas prekes. Ko tik tai nori – ir "Prada" rankinukai ir "Gucci" diržai ir "Rolex" laikrodžiai ir panašios "padielkos".
"Chinatown" gatvė
Nuėjome apžiūrėti Sri Mahamariamman šventyklos, kuri yra seniausia induistų šventykla, Kuala Lumpure.
Sri Mahamariamman šventykla
Sri Mahamariamman šventykloje, po šios fotosesijos, buvome gražiai išprašytos išeiti :)
Taip pat Guandi, kinų šventykla:
Guandi, kinų šventykla
Guandi, kinų šventykloje - krosnis
Vėliau, su metro nuvažiavome, prie įžymiųjų, Petronas Twin Towers bokštų-dvynių, kurie iki 2004 m. buvo aukščiausi pastatai pasaulyje. Šiuo metu jie yra aukščiausi dvyniai pasaulyje – 451,9 m. Buvo apsiniaukę ir kartkartėmis lijo, todėl net nesikėlėme į viršų.

Laukiam metro
Petronas Twin Towers, bokštai-dvyniai

Petronas Twin Towers, bokštai-dvyniai

fontanai, prie Petronas bokštų-dvynių
 Šių gražuolių dangoraižių apačioje, įsikūręs didžiulis prekybos centras, bei didžiulis fontanas su mini parku. 
Petronas Twin Towers, bokštai-dvyniai, apačioje - prekybos centras
teko apsilankyti ir prekybos centre :)
Pavakarieniauti nuvykome, į įžymiąją, Jalan Alor maisto gatvę, kurioje nuo 5 val. vakaro iki vidurnakčio, nusidriekę 'kioskelių' gausa, kuriuose siūlo suvertų jūros gėrybių, mėsos ar daržovių iešmukų.
Jalan Alor - maisto gatvė
kokių tik nori šašlykų
varlių šašlykai
iešmelių įvairovė
viršuje - kepti paukščiai

Bei pilna restoranėlių, kur jau nuo gatvės, siūlo įkyrokai/mandagiai užeiti pavalgyti. O čia jau atskiri „kioskeliai“ – žuvies grilius, vištienos grilius, daržovių grilius ir pan. Pabandėme ir mes.
paruošta žuvis griliui
kalmarai, paruošti griliuoti
kepama
krevetės tešloje
Prisiragovome ir prisivalgėme...

Naktį, Petron dangoraižiai atrodo dar įspūdingiau – net tolumoje matyti mirgant. Nuo mūsų viešbučio terasos, matėsi šie du gražuoliai, taip pat ir tv bokštas.
terasa
vaizdas pro terasą - tv bokštas ir tolumoje - dvynukai

 Gyvenome kambaryje, kartu su vienu olandu, kuris.. pasirodo.. naktį lunatikuoja! Vidury nakties (~1 val.), pabudau, pajutus, kad kažkas kutena kojas, o tai buvo - olandas! Nejuokais išgąsdino. Uždegiau greit šviesą – ir pakėliau šiokią tokią sumaištį. Jis, atsibudęs iš lunatikavimų, pradėjo atsiprašinėt ir bandyti paaiškint, kad vaikšto per miegus. Bet, kodėl prie manęs jam reik lunatikuot????  Nebegalėjau užmigti ilgai, bijojau, jog dar kartą nepasirodytų. Užmigau, gal tik 4 ryto, jau nuo nuovagargio, o keltis, 6.30 val ryto, nes važiuojam į džiungles! Naktis buvo siaubinga, o dar pradėjo pykinti, pasirodo apsinuodijom abidvi su Giedre gatviniu maistu, kurį valgėme Jalan Alor gatvėje....
Nemiegojus ir apsinuodijus, nėra 'geriau'.... Atvyko mūsų paimti autobusas, kuris veš iki Taman Negara nacionalinio parko. Gerai, jog keleivių buvo tik 4 visame autobuse, todėl atsigulusios per tris sėdynes, miegojome visas 5 valandas autobuse – pagaliau miegas!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą