2014 m. kovo 15 d., šeštadienis

Gaidžių peštynės, El Nido, Filipinai

 
gaidžių peštynės prasideda!

Gaidžių peštynės - populiarios visose Filipinų salose. Tiesiog jų kraujyje įaugę aistra šiam lažybų ir kovų sportui. Dauguma filipiniečių tiki sėkme, lengvais pinigais ir stebuklais.
Visi 4 ( Mauglis taip pat prisijungė, po mūsų kempingo salose labai susidraugavom visi ) nuėjome pažiūrėti ir sudalyvauti gaidžių peštynese. Užėjus į vidų, filipiniečiai nustembo. Užsieniečiai čia labai reti svečiai. Ypač mažuose miestuose ir ypač moterys.
Scenos viduryje stovi Kristumi vadinamas pagrindinis kovų vedėjas. Taip jis vadinamas todėl, kad lažindamasis nuolat ištiesia rankas į šonus, kaip nukryžiuotas Kristus :)
 
arena

Į areną atnešė du gaidžius. Vienas buvo laikomas kairėje ( „Wala“), kitas – dešinėje ( „Meron“). Tada žiūrovai spendžia, už kurį gaidį statyti. Pradeda visi šaukti ir mosikuoti rankomis, rodant ženklus, už kurį kiek statyti, visa arena skamba nuo riksmų. Tam, kad kova būtų agresyvi, gaidžius prižiūrintys vyrai atneša kitus gaidžius paerzinti vienas kitą – papešti vienas kito skiauteres ir taip tampa agresyvūs.

lažybos

Dalyvavome ir mes, statėme 500 pinigų (12$), laimėjome porą kartų, vėliau pradėjome sumas didinti iki 1000-2000 pinigų, aš buvau minuse 500 pesų, Giedrė - minus 1000 pesų, Sandra nedalyvavo statyme, o Mauglis laimėjo +5000 pesų (110$) !   Už kuriuos nusivedė prabangios vakarienės į restoraną, ant jūros kranto! Ko dar šioje kelionėje sau neleidome, nes dažniausiai valgome 'gatvinį' maistą, kuris čia labai pigus, o skonis tikrai geras, žinoma neskaitant higienos :)
Kova laimima tik tada, kai vienas iš gaidžių yra nužudomas, buna, jog žūsta abu gaidžiai, tada skelbiamos lygiosios.


peštynės
Laimėjęs gaidys patenka į 'greitosios pagalbos skyrių', kur siuva sparnus, tvarsto žaizdas. Pralaimėjęs kovą gaidys, dažniausiai skrenda tiesiai ant iešmelių, ir yra kepamas kitų kovų žiūrovams. Viskas šviežia! :)
greitosios pagalbos skyrius
Kai kova būna baigta, pratrūksta pinigų lietus. Viskas kupiūromis, jokių monetų…
Per dvi minutes eilinis lažybų dalyvis gali sudaryti sandorius su keliais ir net keliolika kitų vyrų. Atmintis - čia svarbiausia. Po kovos kiekvienas atsimins, kas kam skolingas ir kiek turi sumokėti. Pinigai skraido iš įvairių pusių, kupiūros būna suspaustos į gniužulą.
Sužinojom, jog šiandieną yra tiesiog kaimelių lyga, kurioje bus 20 kovų, o kitą dieną bus dar didesnės gaidžių peštynės, viso El Nido miesto, bus daug stipresni gaidžiai, o kovų bus net 20! Taigi, atvykome ir kitą dieną, buvo tikrai geriau organizuota, trigubai daugiau žmonių, agresyvesnės gaidžių kovos, bei didesni gaidžiai. Tik šį kartą, nesisekė laimėt, prslošėm porą tūkstantėlių. Bet įspūdžių ir azarto gavome daug!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą