2014 m. balandžio 26 d., šeštadienis

Kelionė iš Tailano į Kambodžą (Bankokas - Battambang)


   Kitą rytą, tiksliau paryčiui, kelėmės 3.30 val. Laukia kelionė į Kambodžą. Nuo Bankoko iki Battanbang miestuko (Kambodžos) su mini autobusais,kelionių agnetūrose, kainuotų 700-800 batų (22-25$) kiekvienai, o pačioms susiorganizavusios su vietiniu traukiniu ir autobusu, gavosi po ~ 7$ keikvienai, laiko atžvilgiu tik valanda daugiau. Taigi, važiavome su taksi iki traukinių stoties, čia nusipirkusios bilietą už 48 batus (~1,5$), 5.55 val. ryto, išvykome su traukiniu iki Aranyaprathet.
Laukiame traukinių stotyje
Mūsų traukinys
ilgai ir nuobodžiai riedame....

 Traukiniu važiavome ~5-6 val. , trečioje klasėje, kuri atrodė tikrai padoriai, minkšti suoliukai, veikiantys tuoletai, praviri langai.
Atvažiavusios į Aranyaprathet, pasiėmėme Tuk tuk‘ą už 80 batų (~2,5$), kuris nuvežė iki Poipet (~6km)  – pasienis tarp Tailando ir Kombodžios. Žinoma, Tuk tuk‘as nuvežė ne prie pat pasienio, o prie pasienio turistų agentūros, kurie paima komisinį mokestį už Vizos padarymą. Gerai, jog mes pasiskaitėm internete, jog tai tik dar vienas Azijiečių būdas apgauti ir pasipelnyti iš turistų. Agentūroj, už vizą paprašė 37$, kuri kainuoja 20$. :)
Taigi, nuėjom iki tikrojo pasienio. Kuriame gavome Tailando išvykimo štampą, tada nuėjome iki Kambodžos atvykimo pusės, kurioje užpildėme reikiamus dokumentus ir nusipirkome vizą už 20$ + 3$ už aptarnavimą.  Dar turėjome preiti per kitą tapatybės atpažinimo poskyrį, kuriame reikėjo užpildyt kitus dokumentus, pirštų skanavimo procesas ir pan.
Ir štai, mes Kambodžioj!!!!
Pasienis Kambodžos
pasienis

O čia, tik atėjus, vėl prasideda ta pati dainelė ir įkyrus siūlymai nuvežti visur už „geriausias“ kainas :) Jau įpratom praeiti pro tokius, kaip pro  sieną, tiesiog ignoruojant, nes jeigu pradedi leistis į kalbas – neatstos. Vienas vietinis vis tiek prie mūsų prilipo, bando visaip padėti, nors mes jį atstūminėjam ir sakom, kad mums nieko nereikia.
Šiame mieste, yra dvi autobusų stotys – vietiniams ir turistams. :) Autobusų kainos, žinoma skiriasi 3-5 kartus. Turistinė autobusų stotis yra už 10 km., kur veža nemokamai autobusas nuo pasienio, o vietinių autobusų stotis – už 1 km. Taigi, susiradom Tuk tuką, kuris sutiko nuvežti iki vietinės autobusų už 1$, atsisėdome, jau važiuot, ateina ‚‘pagalbininkas‘‘ ir sako, kad kartu važiuosiu su jumis, padėsiu, mes jį toliau vyti, kad atsikabintų nuo mūsų, tačiau susiradęs motorolerį vijosi mus iš paskos. Bando mums sakyti, jog vietinis autobusas kainuoja po 5$ iki Battambang miesto, nors Tuk tuk’o vairuotojas jau buvo pasakęs, kad po 3$ kainuoja. Jau supratom „padėjėjo“ planą. Aplenkė mus, prie autobuso, kuris važiavo į Battambang, greit įlipo pas vairuotoją, jau vairuotojui prisakęs meluoti kainą. O gi pasirodo, tikrai. Atvykusios iki autobuso, vairuotojas pareiškė, jog kaina 5$. Žinodamos, jog kaina turi būti po 3$, pareiškėme, jog mokėsime tik po 3$, nes tai yra tikra kaina, vairuotojas, neturėjęs daug keleivių, ilgai nesvarstęs, sutiko. O „pagalbininkas“ pradėjo piktai reikalauti iš mūsų 1$ už "paslaugas"!!! :)))))) Už kokias? Kaip?  Iš principo nieko nedavėme, nes nematėme už ką turėjome jam mokėti. Ilgai dar purkštavo, kol vairuotojas, neišsikentęs ir pamatęs, jog mes nieko nemokėsime, davė jam tą 1$ iš mūsų bilietų kainos, kad pagaliau išliptų iš autobuso ir jis galėtų pradėt kelionę. Važiavome su autobusu dar 5 val. iki Battambang miesto. Pasiekėme autobusų stotį jau vakarop. Nuo Autobusų stoties, pasiemėme Tuk tuk'ą už 3$, kuris nuvežė mus nuo stoties iki Battambang miesto, kadangi autobusų stotis įsikūrusi už ~5 km.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą