2014 m. balandžio 21 d., pirmadienis

Pai, Tailandas


   Pai - yra nedidelis miestelis šiaurinėje Tailando Mae Hong Son provincijoje , netoli Mianmaro sienos, jame gyvena apie 2284 gyventojų. Pai klesti kaip turizmo miestukas, gerai žinomas tarp žygeivių, čia labai jauki atmosfera, miestas pilnas pigių svečių namų, suvenyrų parduotuvių ir restoranų. Prie miestuko yra SPA ir dramblių stovyklų. Labiau už miesto, yra keletas krioklių ir gamtos karštų šaltinių, kurių yra įvairios temperatūros 30-80 laipsnių. Miestelis įsikūręs tarp kalnų, primena šiek tiek Druskininkų kurortą.
 Į Pai miestuką, kuris yra prie pat Mianmaro ir yra įsikūręs kalnuose, vykome iš Chiang Mai su mini venu. Kelionė truko beveik visą dieną, nors atstumas ~ 130 km., bet kelias yra LAAABAI kalnuotas, duobėtas, bei begalė staigių vingių. Sėdėjome mes mini vene pačiame gale, atkratė kaip reikiant, kelionė truko net 4 val., pykino visus neblogai, jau net maišiuką buvau išsiemus, bet neprireikė visgi, manau, jog daugėlis šių vairuotojų galvoja, kad jie yra ralio lenktynininkai :) 
Pai miestukas, nuo mūsų bungalow
  Atvykome į jaukųjį Pai miestuką vakare, čia susiradusios prie pat upelio smagų bungalow (namelį), išėjome apsidairyti po miestelį. Miestelis tikrai kurortinis, mažos gatvelės, daug turistų, daug restoranėlių jaukių, masažai, spa ir pan. Čia susitikom su prancūzais Greg ir Antoine, su kuriais jau buvom susipažinę Chiang Mai’juje, jie taip pat šiandieną atvyko į Pai miestuką. Taigi, susitarėme ryt kartu apžiūrėti Pai miestą su motoroleriais. 
eskursija su moto po Pai
po Pai miestą su motoroleriais
Taigi, nuvažiavome į Kinų kaimelį , kuris yra įsikūręs atokiau Pai miesto, ant kalno.


Kinų kaimelis
Vėliau, nuvažiavome prie Mor-Pang krioklio, kuriame vietiniai jaunuoliai maudėsi, šokinėjo nuo uolų, kaip tikri beždžioniukai. :)


Mor-Pang krioklys
Vietiniai siaučia prie krioklio
stebim vietinius
  Nuvykome dar prie Didžiosios Budos, kuri matosi nuo Pai miesto, pastatyta už miesto, kalno papėdėje. Prie pat jos privažiuoti neįmanoma, palikome motorolerius prie šventyklų, kurios yra apačioje ir lipome link Budos, Ši Buda, dar visai naujai pastatyta, priėjimas iki jos dar nebaigtas, vietiniai vis meistrauja.
ruošia užlipimą link Budos
Buda
su prancūzais

  Buvo pats vidurdienis, o mes kalno papėdėje – karštis neišpasakytas, dar saulė – kepam! :) (apačioje, miestuke - temparatūra ~ 38 laipsnius šilumos, o ant kalno kiek?? +45??!! :) ).

Ilgai čia neužsibuvę, nuvykome dar į Hot Spring, kurių prie šio miesto, pasirodo yra keli, gerai, kad susitikom vieną prancūzę prie Hot Spring, į kurį norėjome ir eiti. Ji kaip tik išeidinėjo ir patarė ten neiti, nes tai ne tas, ne didysis Hot Spring, o įėjimas kainuoja 100 batų (~3$). Nukreipė teisingu keliu, į didžiausią.

Nuvykom čia 17 val. (o dirba iki 18 val.), įėjimas kainuoja kiekvienam žmogui po 200 batų (~6$), pabandėme pasiderėt, Giedrė sako: „Ar galit praleisti mus visus keturis už 600 batų, liko tik valanda visgi“ , apsauginis: „Ne, nepraleisiu, bet už 400 batų, eikit!!! :))))))))) Mes, žinoma neprieštaravom.

Čia pilna baseinėlių su šiltutėliu vandeniu, Kuo aukščiau, tuo karštesnis vanduo. Apačioje, vanduo +34 laisniai, ten žmonės sėdi imerkę kojas, relaksuoja. Viršuje, vandens temperatūra : +80 laisnių!!!! Vanduo net garuoja, nors lauke +38 laipsniai, vos galima prisiliesti, tikrai degina! O kvapas – kaip supuvusių kiaušinių.
+80 laipsnių baseinėliai


Prie šių baseinėlių, iškabinti užrašai “no boil egg” (nevirti kiaušinių), nevalgyti  ir negerti, tačiau nebūtų Azija….  Ir verda ir valgo ir geria – piknikauja vietiniai. :) 


verda kiaušinius
  Taigi, Pai mieste, ką galima buvo nuveikti – nuveikėme! Šiaurės Tailando gana - ryt važiuojam atgal į Bankoką.

Kelionė į Bankoką, pasirinkome keliauti su vietiniu autobusu, kurį išvydusios – iš kart pasigailėjom šiuo mūsų sprendimu. :)  
autobusas, kuriuo važiavome

Atvažiavo, pavėlavęs pusvalandį, senas autobusas, su atidarytom durimis, langais atidarytai ir prisėdę pilna žmonių, ne tik ant sėdynių, bet ir ant maišų, kampuose, net ant autobuso išėjimo laiptelių. :) Keliatas žmonių išlipo stotlėje, todėl šiaip ne taip ir mes įsigrūdome. Sėdimų vietų žinoma nebuvo laisvų, todėl teko sėdėti ant kuprinių visą kelią, kuris truko visas 5 valandas. Autobbuse buvo net žmonių, kuriems nebebuvo vietų net ant žemės atsisėsti, todėl teko stovėti visą kelią. Dar tokios ilgos, nepatogios ir nuobodžios kelionės neturėjau. 
Autobuse, sedimos vietos - VISUR :)

važiuojame

  Chiang Mai mieste buvome tik vakare, nuo ten nuvažiavome Tuk tuku iki traukinių stoties, kad grįžti į Bankoką, tačiau atvykusios čia 17.35 val. Vakaro, sužinojome, jog paskutinis traukinys išvyko prieš 5 minutes, nespėjome.. Taigi, teko grįžti į autobusų stotį ir važiuoti į Bankoka su autobusu 11 val. ilgai ir nuobodžiai, tik šį kartą, buvo patogus, didelis turistinis autobusas, nakvynė autobuse.

1 komentaras:

  1. motoroleris ten geriausia transporto priemonė, pirmą kartą Balyje pabandžiau pavažinėt, grįžus pas mus reikėjo jau pirkti, labai patiko. pirkau Heradas, važinėju laiminga

    AtsakytiPanaikinti