2014 m. balandžio 16 d., trečiadienis

Sukhothai, Tailandas

 Atvykome į Sukhothai miestą,, su naktiniu autobusu, nuo  Bankoko ~ 7 valandas, buvome čia jau 6 val. ryto. Pasiemusios Tuk tuką, kuris kainavo 40 batų (~1,5$), nuvažiavome miesto centro (~3km), iki viešbučio, kurį išsirinkome, mūsų jau tapusioje 'biblijoje' - Lonely planet (tai informacinė turistinė knyga).

   Sukhothai - yra nedidelis miestas (gyventojų 35.713) žemutinės šiaurės Tailande. Provincija yra ant apatinio krašto šiaurės regione, 427 km į šiaurę nuo Bankoko, ir apima apie 6596 kvadratinių kilometrų. Istorinis Sukhothai, buvo pirmoji sostinė 'Siam', įkurtas karaliaus Ramkhamhaeng, kur ir išliko jo griuvėsiai. Provincijos šventyklos ir paminklai buvo atstatyti Sukhothai istoriniam parke, kuri buvo paskirta UNESCO pasaulio paveldo vietovė.
Sukhothai istorinis parkas, arba senasis Sukhothai miestas
   Taigi, porą valandų pamiegojusios viešbutyje, išsinuomavom du motociklus ir išvykom apžiūrėti Sukhothai istorinio parko, kuris buvo atitolęs nuo miesto ~ 12 km.
Šis parkas, yra suskirstyt į tris dalis - centrinė, vakarinė ir šiaurinė dalis, į keikvieną, šio parko dalį, atskiras įvažiavimas, taip pat atskiras mokestis, po 100 batų (~3$) + 20 batų už motorolerį. Atstumai čia dideli, todėl daugėlis išsinuomoja tam dviračius, ar važiuoja su motociklais ar mašinomis.
Pirmiausia, apžiūrime centrinę dalį:
Sukhothai istoriniame parke

Vėliau, nuvažiavome į šiaurinrę, šio parko dalį, kuriame yra įspūdingo dydžio Buda:
Su motoroliais naršome parką

Į vakarinę parko dalį, kuri yra silpniausia šio parko dalis, net nebevažiavome. Šiam parke praleidom beveik visą dieną, tokia šventyklų ir Budų gausa,jog norint apžiūrėti viską kruopščiai, čia gali praleisti porą dienų! Taigi, šiandienai šio parko pakaks, grįžinėdamos link namų, radome dar pora šventyklų:

Giedrė su motoroleriu
vaizdai pakeliui
Vairuoti motorolerį, kairiąja eismo puse - mum jau tapo įprasta, net nebežinau, kaip reiks vairuoti, grįžus į Lietuvą kita puse. :)






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą