2014 m. balandžio 24 d., ketvirtadienis

Sugrįžome vėl! Bankokas, Tailandas

Bankoke - jau antrą kartą!


  Bankoko autobusų stotį pasiekėme anksti ryte. Autobusų stotyje jau laukė pilna ‘taksistų’, kurie pasiruošę nuvežti turistus už ‘geriausias kainas’ iki bet kur. Mums reikėjo nuvažiuoti iki metro stotelės, kuri yra už ~ 2 km., prašė žinoma už tokį atstuma 200-300 batų (6-10$), su taksometru nevežė,  Tuk tuk’ai tiek pat užsiprašė. Taigi, nužingsniavome pestute, žinoma 20 kg. kuprinės jautėsi, bet gan greit atsidūrėme metro stotelėje. Jau pavargome derėtis su kiekvienu vietiniu, dėl menkiausių paslaugų, kurios žinom, jog kainuoja pigiai. Atvažiavusios iki paskutinės metro stotelės Hua Lamphong, susiradome taksistą, kuris sutiko pagaliau vežti su įjungtu taksometru, taigi už 60 batų (~2$), mus nuvežė iki pagrindinės Bankoko „backpacker‘ių“ gatvės Kao San. Ši gatvė – populiariausia jaunimo turistų, kurioje pilna kavinių, barų, pigiausių viešbučių, bei prekeivių. 
  Susiradom viešbutį, mažoje gatvelėje, prie pagrindinės gatvės, kainos Bankoke žymiai didesnės, negu kituose Tailando miestuose. Už nakvynę sumokėjome 400 batų (~13$) dviem, už kambarį su fenu, dušu ir tarakonais :) Tarakonai vonioje, ant lovos ir ant kuprinės, nekas, bet Bankoke geri kambariai kainuoja daug. 
  Šiuo metu Bankoke – karščiausias metų laikas, vietomis, net +40 laipsnių šilumos. Miegoti sudėtinga, net miegant žliaugia prakaitas, o išėjus ant saulės, po 5 minučių būni jau suprakaitavęs. :)
  Vakare išėjome apsidairyti po Bankoką. Nuvažiavome iki China town – kinų miestelio, kuriame visa didžioji gatvė ir mažesnės jungiančios gatvytės, nukrautos kintiečių užrašais, gatvinių maistu, kinietiškais restoranais bei kinietiškomis parduotuvėmis. 
Kinų kvartale

Susiradome gatvinį restoranėlį, kuriame tau matant gamina, ant didelės liepsnos, kinietišką maistą. 
 maisto gamyba

maistas

Vėliau, sugalvojome nuvažiuoti į egzotiškąjį Ping Pong show.
Ping-pong show - moterų pasirodymas, kuriame moteris savo dubens raumenimis sulaiko, paskui pučia objektus iš savo makšties ertmės. Tokie objektai yra: rašikliai, cigaretes , žvakės , skustuvų peiliukai , lazdelės ir , žinoma, ping- pong kamuoliukai. Kartais naudoja auksinę žuvelę ar mažus vėžlius. Ping Pong show rodančios moterys yra nupirktos iš kitų šalių, dažniausiai iš Mianmaro ir Laoso, dauguma jų yra prostitutės.
Taksisto paprašėme, jog nuvežtų – nuvežė į atokią gatvelę, kurioje nėra jokio veiksmo, privežė prie durų, priekurčių ne buvo nieko užrašyta, jokios iškabos. Lauke sėdi pora vyrų ir moteris, kuri priėjus prie mūsų, pradėjo siūlyt pamatyti Ping Pong show. Už šį pasirodymą, užsiprašė po 800 batų (25$) nuo žmogaus. Čia turistus atveža dažnai, dar vieni su Tuk tuku atvažiavo. Tačiau, pamačiusios šią tiesioginio to žodžio prasme SKYLĘ – patalpos senos , apšnerkštos, o pasirodančios moterys tokios nuskurusios, senos, virš 40 m. Greit atšoko noras, pamatyti „egzotiškojo Ping Pong show“, o dar už šlykštulį mokėti – nu jau ne :) Taigi, taksisto paprašėme nuvežti namo. 

Kitą rytą, atsikėlusios, susiruošėme apžiūrėti įspūdingosios Bankoko Wat Arun (aušros) šventyklos, kuri yra už Čao Prajos upės, prie pat senamiesčio. Nužygiavome nuo savo namų iki upės, prie kurios laivai kelia per upę, gal kas 20-30 minučių. Persikėlimo kaina laivu – 3 batai (~0,10$) į vieną pusę. Įėjimas į šventyklą – 50 batų (~1,5$). 
Čao Prajos upė
keliamės per upę
  Užlipusios ant šventyklos viršaus – karštis neišpasakytas, o dangus giedras, saulė spigina, tačiau vaizdai atperka viską. Atsivėre dalis Bankoko, tolumoje kyšantys dangoraižiai, gausa šventyklų, bei teliuškuojanti upė.
Wat Arun
Nuo Wat Arun šventyklos

Besivaikščiodamos po miestą, suradom Wat Saket (Golden Mount) , su mini šventykla viršuje. Užlipusios ant kalno – išvydome beveik visą Bankoką.  
Wat Saket (Golden Mount)
Bankokas nuo Wat Saket
Bankokas nuo Wat Saket
Bankokas nuo Wat Saket
  Grįžusios iki savo gatvės, nuėjome šalia į maženę gatvelę, kurioje taip pat pilna kavinukių, barų, masažų salonų, prekeivių, tik daug jaukesnė. 
Čia gal tiktų palyginimas, kaip Palangoje Basanavičiaus g. ir Nidos krantinė. Čia pavakarieniavome skaniojo Thai maisto, čili kokosų padažą - dievinu! Žiurėjome visą gaminimo procesą gatvėje, jau žinau ką grįžus į Lietuvą bandysiu eksperimentuoti :))



 Taip pat nuėjau į kojų masažą, kas čia labia populiaru, ir gatvėse pilna masažų salonų, tačiau tikrų specialistų – mažai. Daugėlis “masažuotojų” – jaunuoliai, kurie tik pamaigo, patrina, paglosto belekaip ir tai vadinas masažas. Žinoma, yra ir gerų šios srities darbuotojų, tačiau sunku rasti. Papuoliau šį kartą ne ten, žinoma faina, kai maigo, kad ir belenkaip, tačiau kai turiu su kuo lygint, tai blogesni dalykai labai nedžiugina. Masažų kainos, visoje Azijoje labai mažos. už 30 min. kojų masažo, Bankoke prašo ~120 batų (~4$). 

Masažų salonai gatvėse

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą